Jednoduché letní svačinky

Léto je v plném proudu a ať už si ho zrovna užíváte někde u vody, v přírodě nebo trávíte čas v práci, potřebujete doplnit nejen tekutiny, ale i energii. A co se teď hodí víc než lehké, osvěžující svačinky? 

Tipy na svačiny se vám také mohou hodit v případě, že odebíráte naše krabičky a zvolili jste program “obědy a večeře”, takže máte o hlavní jídla postaráno, ale svačiny musíte vymýšlet sami. 

Abychom vám to trošku zjednodušili, připravili jsme si pro vás tipy na 2 sladké a 2 slané jednoduché, letní svačinky. 

Avokádový pudink

Potřebujete:

  • 2 zralá avokáda
  • 3 lžíce kakaa 
  • 3 lžíce medu (nebo jiného sladidla)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1/4 šálku mléka 

Jak na to:

  • V mixéru smíchejte avokádo, kakao, med, vanilkový extrakt a sůl. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. 
  • Přidejte mléko a pokračujte v mixování, dokud nedosáhnete požadované konzistence pudinku.
  • Přelijte avokádový pudink do misek nebo sklenic a dejte do lednice na 30 minut, aby ztuhl.
  • Pudink můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo nasekanými ořechy.

Ovoce s jogurtovým dipem

Potřebujete:

  • různé druhy ovoce (jahody, ananas, borůvky, kiwi)
  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 1 lžíce medu (nebo jiného sladidla)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Jak na to:

  • Nakrájejte ovoce.
  • V míse smíchejte řecký jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  • Podávejte.

Cizrno-avokádový dip s čerstvou zeleninou

Potřebujete:

  • 1 plechovku cizrny 
  • 1 avokádo
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá zelenina (mrkev, okurka, paprika)

Jak na to:

  • V mixéru smíchejte cizrnu, avokádo, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  • Přidejte sůl a pepř podle chuti a znovu promíchejte.
  • Podávejte s čerstvou zeleninou

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Potřebujete:

  • plátky čerstvého chleba nebo jiné pečivo
  • cherry rajčátka 
  • česnek 
  • olivový olej
  • čerstvou bazalku
  • sůl a pepř podle chuti

Jak na to:

  • Na opečené plátky chleba opatrně rozetřete prolisovaný česnek.
  • Pečivo pokapejte olivovým olejem.
  • Na každý plátek dejte nasekaná rajčátka.
  • Posypte nasekanou bazalkou.
  • Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  • Podávejte okamžitě jako osvěžující bruschettu.

Doufáme, že vám budou svačinky chutnat. Užívejte léta a přejeme dobrou chuť!