Léto je v plném proudu a ať už si ho zrovna užíváte někde u vody, v přírodě nebo trávíte čas v práci, potřebujete doplnit nejen tekutiny, ale i energii. A co se teď hodí víc než lehké, osvěžující svačinky?
Tipy na svačiny se vám také mohou hodit v případě, že odebíráte naše krabičky a zvolili jste program “obědy a večeře”, takže máte o hlavní jídla postaráno, ale svačiny musíte vymýšlet sami.
Abychom vám to trošku zjednodušili, připravili jsme si pro vás tipy na 2 sladké a 2 slané jednoduché, letní svačinky.
Avokádový pudink
Potřebujete:
- 2 zralá avokáda
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce medu (nebo jiného sladidla)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1/4 šálku mléka
Jak na to:
- V mixéru smíchejte avokádo, kakao, med, vanilkový extrakt a sůl. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence.
- Přidejte mléko a pokračujte v mixování, dokud nedosáhnete požadované konzistence pudinku.
- Přelijte avokádový pudink do misek nebo sklenic a dejte do lednice na 30 minut, aby ztuhl.
- Pudink můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo nasekanými ořechy.
Ovoce s jogurtovým dipem
Potřebujete:
- různé druhy ovoce (jahody, ananas, borůvky, kiwi)
- 1 šálek řeckého jogurtu
- 1 lžíce medu (nebo jiného sladidla)
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Jak na to:
- Nakrájejte ovoce.
- V míse smíchejte řecký jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
- Podávejte.
Cizrno-avokádový dip s čerstvou zeleninou
Potřebujete:
- 1 plechovku cizrny
- 1 avokádo
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá zelenina (mrkev, okurka, paprika)
Jak na to:
- V mixéru smíchejte cizrnu, avokádo, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a znovu promíchejte.
- Podávejte s čerstvou zeleninou
Bruschetta s rajčaty a bazalkou
Potřebujete:
- plátky čerstvého chleba nebo jiné pečivo
- cherry rajčátka
- česnek
- olivový olej
- čerstvou bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Jak na to:
- Na opečené plátky chleba opatrně rozetřete prolisovaný česnek.
- Pečivo pokapejte olivovým olejem.
- Na každý plátek dejte nasekaná rajčátka.
- Posypte nasekanou bazalkou.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte okamžitě jako osvěžující bruschettu.
Doufáme, že vám budou svačinky chutnat. Užívejte léta a přejeme dobrou chuť!