Tipy na jahodové snídaně 

Léto je v plném proudu a k tomu neodmyslitelně patří i čerstvé, ideálně domácí jahody! Pokud zahradničení neholdujete, nezoufejte a klidně si zajeďte na samosběr nebo si je v klidu kupte na trzích či v krámu. Máme pro vás totiž 3 tipy na báječné, lehké, jahodové snídaně! Pojďme na to.

Jahodový smoothie bowl

Potřebujete:

  • 1 šálek čerstvých jahod
  • 1 zralý banán
  • ½ šálku jogurtu (libovolného druhu)
  • 1 lžičku medu (volitelné)
  • Plátky jahod, oříšky a mátu (na ozdobu)
  • Volitelně: chia semínka, granolu, kokosové vločky

Jak na to:

  • V mixéru smíchejte čerstvé jahody, oloupaný banán, jogurt a med, dokud nedostanete hladkou a krémovou konzistenci.
  • Nalijte smoothie do hluboké mísy.
  • Smoothie ozdobte plátky jahod, oříšky nebo mátou.
  • Podle chuti můžete přidat také chia semínka, granolu nebo kokosové vločky.

Jahodový cottage cheese toast

Potřebujete:

  • Plátky čerstvého celozrnného chleba
  • Cottage sýr
  • Čerstvé jahody
  • Skořici nebo mátové lístky (na ozdobu)

Jak na to: 

  • Opečte plátky chleba do zlatova.
  • Na každý plátek nanesete tučnou vrstvu cottage sýra.
  • Na cottage sýr položte plátky čerstvých jahod.
  • Posypte jahody špetkou skořice nebo přidejte nasekané lístky máty pro osvěžující chuť.

Jahodový ovesný puding

Potřebujete:

  • ½ šálku ovesných vloček
  • 1 šálek klasického nebo rostlinného mléka
  • ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu
  • Špetku soli
  • Čerstvé jahody 

Jak na to:

  • Smíchejte v hrnci ovesné vločky, mléko, vanilkový extrakt a špetku soli.
  • Vařte směs na mírném plameni a míchejte, dokud ovesné vločky nezměknou a směs nezhoustne.
  • Přidejte nakrájené jahody a promíchejte.
  • Servírujte v misce, ozdobte jahodami a jemně posypte skořicí.

Doufáme, že vám tyto recepty přijdou vhod a užijete si s nimi příjemná letní rána. Můžete je dále upravit podle svých preferencí a přidat další přísady, které máte rádi. Dobrou chuť!